Kategoriarkiv: Motor

En ny vit Saab V4

Inköptes i oktober 2016 en ny V4:a då jag ”hittat” den här i Märsta. En orkidévit -78, två ägare, 15 000 mil och i gott skick. Vem kan motstå en sådan klenod? Så i vinter har jag känt mig rik med att äga två stycken V4:or, en vit och en röd. Nu finns dock bara den vita kvar då den röda hittade en ny ägare i Västerås. I september kommer en son att ge sin pappa en röd V4:a i födelsedagspresent när pappan fylltet 65 år – ingen dålig present!!

Ett ny förgasare, Weber, är monterad samt såklart ett bakrutejalusi (hönstrappa) – ett tidstypiskt tillbehör. Nästa blir Saabklubbens eget sportavgassystem för att få lite mullrigt ljud.

Saab GL -78
Bakrutejalusi

SparaSpara

Såld!

Nu är den såld, cabben. Det var ett enkelt val att sälja den till en Saabklubbsmedlem som kommer att njuta av bilen mer än vad jag gjorde. Helt enkelt var det ett felköp från min sida, nu vet jag att det är V4:or som gäller för mig. Drömmen vore att ha röd Saab Sonett parkerad i garaget! Men nu ska vi fixa iordning den röda V4:an med ”hönstrappa”, extralysen och lite rallystuk.

Kamp om garageplatsen
Kamp om garageplatsen

SparaSpara

En röd V4:a

Tänk att jag föll till föga och införskaffade en Saab 96, eller V4:a, igen! Denna är ingen utställningsbil, långt därifrån, utan en lagom sliten bruksbil årsmodell 1975 med matt lack och småskavanker här och där. Men jag verkligen älskar ljudet från motorn och känslan att rulla fram med frihjul och rattväxel! Temperaturmätaren hoppar och studsar, tankmätaren törs man inte riktigt lita på, bilen går inte att låsa (!) och det klonkar någonstans ifrån. Drömmen vore att få tag på en person som vill lära och hjälpa mig att meka med denna bil, att själv byta växellådsolja och bromsskivor vore en kunskap jag gärna vill bli förtrogen med!

Saaben
Saaben

Jag byter modell!

Efter flera års längtan så bestämde jag mig slutligen – nu ska jag äga och köra en Saab 900 cab – den äldre modellen. Med lite sorg i hjärtat sålde jag min opalgröna V4:a och inhandlade denna amassadörblåa Saab 900 TurboS cab, årsmodell 1992. Man är väl ganska knasig som köper en cab i oktober?
Ett nytt dilemmaperspektiv öppnade sig dock i och med inköpet – ska man ta cabben eller mc:n när det är fint väder?

Saab 900 TurboS cab - 92
Saab 900 TurboS cab – 92

Vårlängtan

Det droppade häromdagen från skoltaket, fåglarna kvittrade, jag köpte två st primula som ger sken av gullvivor i köksfönstet, vår kattunge får börja gå utomhus…och DÅ bara längtade jag så enormt att få hämta min gröna vän ur sin vinterförvaring!

Snart så!

DSC_0026

Såld på Saab!

Idag sålde jag min Saab 9000 A50 − 97…känns lite vemodigt, men vi har en bil för mycket här hemma så det var nog det bästa beslutet att ta. Jag tror att köparen förstod vilken välbehållen 16—åring han införskaffade! Kvar hemma finns ju V4:an och sen fortsätter bearbetningen av mannen för inköp av en nyare 9-3:a.DSC_0004

Vintersömn

Detta var dagen då V4:an föll i vinterdvala. Batteriet urkopplat, nytvättad in- och utvändigt, kylarvätskan kollad ( −30), fyllt upp tanken så att den inte rostar, spolarvätska likaså samt lagt in enekvistar mot möss och en ”torrboll” mot fukt. Den får stå i en maskinhall, tillsammans med några andra bilar och övervintrade båtar, till värmen återkommer i mars/april.

Det är alltid med lite vemod jag ser fram emot denna dag. Det blir så uppenbart att vi är på väg mot vinter och kyla. Inte för att jag har något emot vintern, egentligen, men ändå är det med sorg som jag ställer undan bilen i nästan ett halvår.

Nu blir det ”bruksSaaben” 9000, årsmodell −97, en jubileumsmodell då Saab fyllde 50 år, som får utgöra vinterns transportmedel. Motorvärmare ska installeras och en ny vinge ska monteras då en kollega försökte öppna bakluckan genom att lyfta i vingen…ingen bra idé!

 

En grön V4:a

Jag har en grön älsklingsbil – en Saab V4, årsmodell 1976. Färgen är original och heter opalgrön. Den fanns mellan år 1975 – 1977 och de två sista åren hade Saabs rallybilar just denna kulör. Per Eklund, från Koppom och Arvika, vann Svenska Rallyt i en opalgrön V4.

Jag ägde en likadan Saab i samma kulör på 1980-talet. Den inköptes i Sundsvall, jag tror att det var1984, och därefter hade jag en flera V4:or. Först syrrans oranga, eller indiskt gula som färgen heter, däreter den opalgröna och sedan en jadegrön. Därefter lämnade jag V4:orna, men suget efter att äga en igen har bara växt sig starkare.

Så får jag en opalgrönSaab 95, en kombi,  från vänner i Mora våren 2010. Tyvärr var den alldeles för rostig och i behov av nya delar, så den hamnade på skroten. Istället köpte jag en brun V4:a, med utbytt motor till en 1700cc och med sportavgassystem, av en kille i Nacka. Den var rolig att köra med i stan, då jag ”vann” vid varje rödljusstopp! Dock var motorn inte riktigt OK, läckte olja och vi fick den inte att gå ordentligt, antagligen har en kolv trasig. Då sålde jag till en trevlig äldre herre som skulle ha den som ett projekt vid pensioneringen, bilen var i övrigt helt rostfri och fräsch.

Plötsligt så får jag se en annons med en opalgrön V4:a i utmärkt skick! Så, raskt, införskaffades den vintern 2010/11 och är fortfarande i min ägo. Den är min sjätte V4:a!