Kategoriarkiv: Webbstjärnan

Resan har börjat…

Resan med att implentera IKT som ett arbetsredskap i skolan har påbörjats hos oss. Visst används datorer idag, men då bara på de två lägre nivåerna enligt Puentenduras SAMR-modell. Med det menar jag att datorn bara har ersatt pennan som skrivverktyg, man använder t ex stavningsprogram men ingen förändring har skett av själva undervisningen.

Bilden från https://omdefiniera.wikispaces.com/Omdefinering.

Gårdagens inspirationsföreläsning med Patrik Gladh ( @gladpatrik) samt efterföljande Ipad-workshop för pedagoger som arbetar i F – 6 öppnade säkert upp tankar och funderingar hos lärarkollektivet i Eda kommun. Själv fick jag idag hålla ett arbetspass om Datorn i utbildningen för våra högstadielärare i Koppom. Min utgångspunkt var att berätta min egen digitala resa, visa på elevarbeten där jag själv varit ansvarig pedagog samt försöka visa på möjligheterna med att fortsätta klättra i SAMR-modellen.

När man ser att en lärare anmäler ett lag, och sig själv, till Webbstjärnan och skapar en klassblogg för sin klass, en annan skapar ett konto på www.glosor.eu och skriver in veckan ord för årskurs 9, skapar olika grupper och botaniserar runt på sidan för att hitta alla möjligheter. En tredje börjar själv lära sig Storybird och vår idrottslärare funderar på hur hon ska kunna utnyttja en egen hemsida åt idrotten – då känner jag att något har hänt! Vi har startat en resa tillsammans och vi blir bara fler på tåget!

Hierneskolan, Koppom, Eda kommun