#Digiskol

Jag är deltagare i kursen #digiskol och just nu känner jag ett stort  behov av att få möjlighet att utveckla och fundera på vilka möjligheter de digitala verktygen kan tillföra skolan tillsammans med andra pedagoger .

Mina erfarenheter är rätt goda av arbete med digitala verktyg – jag har implenterat en-till-en i en klass på min gamla arbetsplats, deltagit i Webbstjärnan, geocachat med eleverna, Google Apps, filmat mm. dvs jag har prövat lite av varje. Men efter en flytt till annan kommun och därmed byte av arbetsplats(er) så finns inte samma möjligheter att arbeta med digitala verktyg. Dels beror det på brist på utrustning samt att mina arbetsuppgifter är annorlunda än vad jag helst vill arbeta med inom min behörighet. En viss frustation kan uppstå när man inte kan genomföra den undervisning man skulle vilja! Samtidigt känner jag att jag inte själv utvecklas som ”digital” pedagog så mycket som jag skulle önska. Jag har mycket tankar och idéer och fler samlar jag på mig genom mitt utvidgade kollegium på sociala medier.

Varje gång jag läser på Twitter, Facebook eller besöker andras bloggar, så hittar jag ofta tips på länkar, hemsidor, appar, program mm som jag vill spara. Det har nu blivit ganska många bokmärken i webbläsaren samt mail från mig själv på Twitter med länkhänvisningar. Mitt personliga kursmål för #digiskol är att skapa ordning och reda i alla dessa länkar så att jag snabbt kan finna det jag söker när jag behöver någon information. Det är dels rena ”pedagog”-länkar – alltså sådant som berör mig personligen, t ex tips på hur man redigerar filmer i IMovie. Dels är det ”skol-elev”-länkar, alltså sådant jag använder i undervisningen direkt med eleverna, t ex Matteva (matteträning på nätet)

Länkar

Skärmdump

SkärmdumpDå jag till sommaren är färdig speciallärare i matematik så finns det länkar till material och information som berör elever med särskilda behov. Det behöver också sorteras och ordnas.

Utifrån detta kaos av länkar jag samlat på mig idag, vill jag ordna en tydlig struktur och lättillgänglighet i materialet samt jag vill avsätta tid till att verkligen läsa innehållet och ta till mig den nya kunskap som jag en gång bokmärkt. Ska bokmärket vara kvar eller hamnar det i papperskorgen? Användbart eller inte?

En reaktion på ”#Digiskol

  1. Jag tror att många skulle vilja ta del av din länksamling när du har organiserat den. Kommer du att lägga ut den på bloggen? Själv arbetar jag inte med matematik just nu, men jag har gjort det förut och det är inte alltid lätt att hitta det man söker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *