Nu vänder vi blad!

Äntligen är det dags för examen! Efter tre års halvtidsstudier på speciallärarprogrammet med inriktning matematik så har den avslutande magisteruppsatsen lämnats in och väntar på godkännande hos examinatorn. Det är en skön känsla att ha fullföljt utbildningen och nu även kan titulera sig speciallärare.  Istället för forskningslitteratur på engelska och annan facklitteratur ska här läsas skönlitteratur och bara njuta av läsningen!

Till hösten så vänder vi till ett nytt blad i mitt lärarliv och börjar en tjänst som speciallärare! Spännande, motiverande och någonting annorlunda än att vara klasslärare. Fast första året ska jag dela mellan att vara klasslärare och speciallärare på en skola. Det känns riktigt bra att inte helt släppa klasslärarskapet utan gradvis få legitimitet som speciallärare. Jag tror att det är oerhört viktigt att man får/har legitimitet och den får man genom att man själv arbetat med elevgrupper och därigenom skaffar sig en större förståelse över problematiken för elever i behov av särskilt stöd.

En ny arbetsplats, nya kollegor, nya elever, nya rutiner, nya oskrivna regler man snabbt ska lära sig, nya platser, nya föräldrar, nya rum man ska hitta i, nya tår att trampa på (?), nya misstag att göra…det kommer att bli en spännande och inspirerande höst! Jag längtar redan nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *