Upphovsrätt / Kap 15

I boken sista kapitel kommer Ohler in i en diskussion om rättigheter och hur man hanterar sådana när man arbetar med elever när det gäller digitala projekt. Hur hanterar vi UOPS  Using Other People´s Stuff – när vi använder andra människors material? Tar vi diskussionen med eleverna om rättigheten till materialet och skillnaden om jag, som lekman, publicerar material kontra en proffesionell musiker?

Boken är ju amerikansk och tas upp amerikanska förhållanden. Jag tycker att vi alltid ska använda Creative Commons licensierat material om vi inte producerar eget material. Det vi gör själva ska vi också publicera under en Creative Commons-licens såklart.

En sammanfattning över gällande upphovsrätt för oss svenska pedagoger ingick som ett kursmoment i en annan distanskurs jag gick ht 2014. Den hittar du här: Uppgift 6.

Därmed är bloggandet efter varje kapitel i Jason Ohlers bok Digital storytelling in the classrrom färdigt och nu återstår att sammanfatta det här i en 3 sidor inlämningsuppgift. Spontant tycker jag att bloggandet har tvingat mig att reflektera över innehållet i varje kapitel vilket har givit ett mervärde. Inte en sån dum idé alls egentligen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *