En grön V4:a

Jag har en grön älsklingsbil – en Saab V4, årsmodell 1976. Färgen är original och heter opalgrön. Den fanns mellan år 1975 – 1977 och de två sista åren hade Saabs rallybilar just denna kulör. Per Eklund, från Koppom och Arvika, vann Svenska Rallyt i en opalgrön V4.

Jag ägde en likadan Saab i samma kulör på 1980-talet. Den inköptes i Sundsvall, jag tror att det var1984, och därefter hade jag en flera V4:or. Först syrrans oranga, eller indiskt gula som färgen heter, däreter den opalgröna och sedan en jadegrön. Därefter lämnade jag V4:orna, men suget efter att äga en igen har bara växt sig starkare.

Så får jag en opalgrönSaab 95, en kombi,  från vänner i Mora våren 2010. Tyvärr var den alldeles för rostig och i behov av nya delar, så den hamnade på skroten. Istället köpte jag en brun V4:a, med utbytt motor till en 1700cc och med sportavgassystem, av en kille i Nacka. Den var rolig att köra med i stan, då jag ”vann” vid varje rödljusstopp! Dock var motorn inte riktigt OK, läckte olja och vi fick den inte att gå ordentligt, antagligen har en kolv trasig. Då sålde jag till en trevlig äldre herre som skulle ha den som ett projekt vid pensioneringen, bilen var i övrigt helt rostfri och fräsch.

Plötsligt så får jag se en annons med en opalgrön V4:a i utmärkt skick! Så, raskt, införskaffades den vintern 2010/11 och är fortfarande i min ägo. Den är min sjätte V4:a!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *