Vintersömn

Detta var dagen då V4:an föll i vinterdvala. Batteriet urkopplat, nytvättad in- och utvändigt, kylarvätskan kollad ( −30), fyllt upp tanken så att den inte rostar, spolarvätska likaså samt lagt in enekvistar mot möss och en ”torrboll” mot fukt. Den får stå i en maskinhall, tillsammans med några andra bilar och övervintrade båtar, till värmen återkommer i mars/april.

Det är alltid med lite vemod jag ser fram emot denna dag. Det blir så uppenbart att vi är på väg mot vinter och kyla. Inte för att jag har något emot vintern, egentligen, men ändå är det med sorg som jag ställer undan bilen i nästan ett halvår.

Nu blir det ”bruksSaaben” 9000, årsmodell −97, en jubileumsmodell då Saab fyllde 50 år, som får utgöra vinterns transportmedel. Motorvärmare ska installeras och en ny vinge ska monteras då en kollega försökte öppna bakluckan genom att lyfta i vingen…ingen bra idé!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *