Avslutas resan?

I Eda kommuns budgetföreslag inför 2013 är en av åtgärderna för att minska kostnaderna att avbryta, frysa, den planerade IT-satsningen i skolan. Planen var att starta med Ipads i de lägre åldrarna våren 2013 och sedan successivt bygga ut med datorer till de äldre eleverna, en ”en-till-en” satsning. Nu verkar detta inte bli av….

Vad kan jag göra åt saken? Hur kan jag framföra mina synpunkter på det hela som verksam pedagog i kommunen? Vem för vår, pedagogernas, talan? Vem för elevernas? Vem har makten? För det handlar ju egentligen om vem som har makten över pengarna…eller?

Jag satte mig i morse och skrev ett brev med ett försök till en konsekvensbeskrivning av att avbryta den planerade IT-satsningen i skolan. Det brevet skickade jag till mina chefer – alltså rektorer – samt deras chef – verksamhetschefen för Bildning i kommunen. Hon är ju min högsta chef! Det är hon som ska föredra konsekvensbeskrivningarna av de föreslagna åtgärderna för politikerna, det är hon som ska se till att verkställa besluten som tas i kommunfullmäktige. Har hon makten?

Här finns mitt brev till mina chefer.

It-satsning i Eda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *